Tabldot Nedir


Tabldot nasıl olmalı


Tabldot nedir diye merak edenler için lokanta, otel pansiyon gibi yerlerde birkaç çeşit, birkaç kap olarak belirli ölçüde yemek verilen tek parça kaplardır. Tabldot nedir diye sorulduğunda kısacası üzerine yemek çeşitleri konulan genellikle bölmeli bir kaptır. 

Tabldot yemek Fransızca misafir sofrası anlamına gelen kelime öbeğinden Türkçeye aktarılmıştır. Genellikle restoranlarda ve yemek firmalarında tabldot yemek deyimi kullanılmaktadır. Tabldot yemek, yoğun çalışma temposunda vücut için gerekli olan yemek hizmetine denilir. Tabldot yemek hizmeti, yemek yapımlarında maliyet olarak daha düşüktür. 

Ayrıca toplu yemek yapımlarında maliyet olarak birim fiyatı daha düşük olduğundan toplu yemek yapmanın avantajlarını müşterilerine yansıtmaktadır. Tabldot yemek hizmetlerinde en az dört çeşit yemek görülmektedir.


Tabldot Yemek Nerelerde Kullanılır



Tabldot yemek daha çok okul, ağır iş yapan işletmeler, fabrika, hastane gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Bu sayede firmalar mutfak personelini ve mutfak giderini daha düşük maliyetlere mal edebilir.  Ayrıca oldukça pratik olan bu yöntemle yemek dağıtmak, temizlik ve diğer mutfak işleri daha kolay hallolur. 

Bazen normal tabldot yerine porselen tabaklar kullanılabilir, fakat bu yöntem yine de tabldot yemek kavramını değiştirmez. Sonuç olarak yemekler sabit bir yerde kalır. Yemekler tabaklara ya da tabldotlara buradan dolup gider. Tabldot nedir porselen tabaktan farkı ne diye sorulduğunda işlevi aynı, sadece sunum farkı diye düşünülebilir.


Comments

Popular posts from this blog

Taşıma Yemek Hizmeti Nedir

Hayır Lokması Ne Zaman Dağıtılır?